Subsidie aankoop natuurgebieden
In 2011 kocht Natuurpunt Nete & Aa twee percelen aan in het erkende natuurreservaat Vuilvoort. De stad kent hiervoor een subsidie toe die het verschil bedraagt tussen de totale aankoopprijs en de verkregen subsidies van andere diensten. Natuurpunt Nete & Aa krijgt voor deze aankoop een subsidie van 15.889,50 euro van het Vlaamse Gewest. De subsidie van de stad bedraagt 9.217,70 euro.

Houden van Griffelrock 2012
Senioren die op donderdag 19 april naar het muziekfestival Houden van Griffelrock willen gaan, kunnen hiervoor kaarten bestellen bij de dienst sociale zaken in het administratief centrum. Het stadsbestuur zorgt voor vier bussen die de festivalgangers naar het Sportpaleis en terug voeren. Een ticket kost 7 euro. Wie mee wil met de bus, betaalt hiervoor een waarborg van 5 euro. De aanwezigen krijgen de waarborg terugbetaald bij het vertrek.

Stad ondersteunt campagne rond baarmoederhalskankerscreening
Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne voert sinds 1995 een bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Alle vrouwen tussen 25 en 65 jaar krijgen om de drie jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een preventief onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een uitstrijkje, een eenvoudige ingreep die de gynaecoloog of de huisarts uitvoert. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking aan deze campagne en verstuurt in de loop van het voorjaar uitnodigingsbrieven naar alle vrouwen uit Herentals die nog niet deelnamen. Het gaat dit jaar om ongeveer 2.800 vrouwen.

Seniorenfeest met Lisa Del Bo en Dirk Van Vooren
Op maandag 1 en dinsdag 2 oktober organiseert het stadsbestuur het jaarlijkse seniorenfeest. Cultuurcentrum ’t Schaliken verwelkomt dan vijfhonderd senioren om mee te zingen met Lisa Del Bo en Dirk Van Vooren. Clown Rocky praat het geheel aan elkaar. De show begint om 14 uur en eindigt omstreeks 16.45 uur.

Vereniging personen met een handicap organiseert quizavond en avonturendag
De vzw VFG-RECREAS organiseert op vrijdag 11 mei een quizavond en op zaterdag 12 mei een avonturendag aan het Proostenbos. Het stadsbestuur ondersteunt dit initiatief ten voordele van personen met een handicap door het terrein klaar te maken en materiaal ter beschikking te stellen.

Buitenspeeldag 2012
Op woensdag 28 maart doet Herentals opnieuw mee aan de Buitenspeeldag. De populaire televisiezender Nickelodeon zendt die dag geen programma’s uit en spoort de jeugd aan om naar buiten te gaan. De jeugddienst en de sportdienst zorgen voor een uitgebreid aanbod van spel- en sportactiviteiten in de verschillende wijken van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk.

Fuifinformatiesessie
De jeugddienst en de jeugdraad houden een fuifinformatiesessie voor iedereen die wel eens een fuif of een optreden organiseert. Sprekers van politie, Volksgezondheid en de dienst noodplanning van de stad vertellen er alles over de wetgeving op alcohol, decibels, bewaking en (brand)veiligheid. De informatieavond vindt plaats in de Lakenhal op maandag 6 februari om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.jeugddienstherentals.be. Specifieke vragen mag u vooraf doormailen naar jeugddienst@herentals.be.

Start to swim
In de zwembaden van het Netepark zijn er heel wat zwemmomenten voor trimzwemmers. Maar trimzwemmen vereist wel de nodige technische scholing. Om hieraan tegemoet te komen, organiseert het stadsbestuur de actie Start to swim. Deelnemers krijgen tien weken lang begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De lessenreeks start op dinsdag 6 maart. Deelnemen kost 65 euro (met twintigbeurtenkaart) of 25 euro (zonder twintigbeurtenkaart). Inschrijven kan vanaf woensdag 15 februari aan de kassa van het Netepark.

Eetdag chiro Morkhoven
Chiro Morkhoven organiseert op 18 februari een eetdag in de parochiezaal van Morkhoven. De opbrengst van deze eetdag gaat naar een nieuw dak voor de chirolokalen. Het stadsbestuur ondersteunt activiteiten van erkende jeugdverenigingen en laat 2.500 flyers voor de promotie van de eetdag drukken in de stadsdrukkerij.